Föreläsning


På sina föreläsningar presenterar Victoria den senaste forskningen inom hållbar mat på ett sätt som
är lätt att förstå.

Ät balanserat och hälsosamt utan att påverka vår livsmiljö


Victoria Voss föreläser hållbar, nyttig kost och de gemensamma utmaningar vi står inför när det gäller miljön. Som forskare vid Stockholm Resilience Centre med fokus på hållbar matkonsumtion har hon kunskaperna och förmågan att framföra dem på ett sätt som förstås av och inspirerar alla.

Med en sällsynt förmåga att levandegöra vad som på papperet ser ut som färglösa siffror kan hon konkretisera miljöhotets utmaningar. På ett lika begripligt sätt illustrerar hon vad vi kan göra i vår vardag för att hjälpa till att vända trenden.

Som föreläsare ringar Voss in vad vi som enskilda konsumenter bör tänka på när vi själva handlar och lagar mat. Inte bara för att påverka miljön i så liten utsträckning som möjligt, utan också för att äta på ett sätt som ger oss kraft att ta oss an livet.

Victoria Voss visar med konkreta exempel som är lätta att förstå hur vi kan äta på ett sätt som inte bara är hållbart för oss själva utan också för vår livsmiljö.

Inspirerande föreläsning med Victoria Voss


Få den senaste forskningen inom hållbar mat

På sina föreläsningar presenterar Victoria den senaste forskningen inom hållbar mat på ett sätt som är lätt att förstå, oavsett bakgrund. Du får praktiska tips och konkreta recept på klimatsmart mat. Bland annat berättar Victoria om den nya tallriksmodell hon har varit med att ta fram. Modellen gör det enkelt att välja mat som både är hållbar för miljön och hälsosam för människor.

Victoria går också igenom hur ohållbar produktion leder till en försämrad miljö och hur dåliga kostvanor ligger bakom dagens livsstilssjukdomar. Frågor kring förlust av biologisk mångfald, skogsskövling och antibiotikaresistens berörs liksom vad som behöver göras för att livsmedelsproduktionen ska bli hållbar på lång sikt.

Inspiration och konkreta råd

När du bokar en föreläsning med Victoria kan du vara säker på att få med dig både inspiration och konkreta råd kring hur din vardag blir mer hållbar, både för miljön och din egen hälsa. Victoria brinner för att göra klimatsmart mat tillgänglig för alla människor oavsett plånbok eller matlagningsintresse. Det ska vara enkelt, billigt och gott att äta miljövänligt.

Boka föreläsning med

Victoria Voss


På sina föreläsningar presenterar Victoria den senaste forskningen inom hållbar mat på ett sätt som är lätt att förstå, oavsett bakgrund.